Üdvözöljük!
001
002
003
004
005
006

MEGHÍVÓ - BERZENCE, 2019. JÚNIUS 28.

A SOLANUM KFT.
és rendezőtársai
Tisztelettel meghívják Önt és munkatársait Berzencére


A VETŐBURGONYA-SZAPORÍTÁS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI, GYAKORLATA


című tanácskozásra és fajtabemutatóra

A bemutató helye és ideje:
Berzence, Művelődési Központ
2019. június. 28. 10 óra

A bemutató rendezői:
Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács,
Bayer Hungária Kft, Huminisz Kft,
Kwizda Agro, Syngenta Hungária Kft,
Agrico Magyarország Kft, Bács Gazda-Coop Kft,
Wendler István Kft, Burgonyakutatási Központ Keszthely,
SOLANUM KFT.


Program


10.00 óra
Megnyitó

Varga György – Solanum Kft.

10.10 - 10.20
A burgonya-ágazat aktuális kérdései

előadó: Kecskés Gábor – OBSZT

10.20 - 10.30
A vetőburgonya előállítás hazai helyzete, aktualitások

előadó: Lukács József – NÉBIH

10.30 - 10.40
A keszthelyi burgonyakutatás aktualitásai

előadó: Dr. Cernák István

10.40 - 10.50
Aktuális támogatások a kertészeti ágazatban

előadó: dr. Gombos Sándor – NAK

11.50 - 12.30
Talaj-és növénykondicionálás, gyomirtás 
és növényvédelem a burgonyában
előadók:
Cigány Zsolt – Bayer Hungária Kft.

Stéger Domonkos – Huminisz Kft.
Treitz János – Kwizda Agro
dr. Varga Zoltán – Syngenta Hungária Kft.

12.30 - 14.00
Szántóföldi bemutató

vezeti:
Varga György – Solanum Kft

Dr. Cernák István – Burgonyakutatási Központ
Murai György – Agrico
Wendler István – HZPC
Szabó Lajos – Bács Gazda Coop Kft.

14.00
Ebéd a Solanum Kft Vendégházában

Zenét szolgáltatja: Reflex duó-Berzence

Gyakorlatilag elfogyott a magyar krumpli

Elapadt a hazai burgonyakészlet, a folyamatosan csökkenő vetésterület, valamint az alacsony tárolókapacitás miatt általában csak január végéig, február közepéig tart ki a magyarországi burgonyatermés – olvasható a Világgazdasági szerdai kiadásában.

>>>Tovább a cikkre<<<

"Terítéken a burgonya" - Nébih konferencia tudósítás

Nebih Meghivo

V. Burgonya Napok hírei - Szakmai Nap

Burgonya napok rekord érdeklődővel

Főszerepben a burgonya. A szakmai programmal ma délelőtt megkezdődtek a Kiskunhalasi Burgonya Napok. Idén minden eddiginél többen hallgatták meg az előadásokat. Mint elhangzott: az Agrártárca szeretné fejleszteni ezt az ágazatot, így burgonyatermelésre biztatják a gazdákat. Szombaton már főzőverseny és folk műsor várja az érdeklődőket, de megválasztják 2018. legtermetesebb krumpliját is.

>>> Tovább a cikkre (forrás: Halasmédia) <<<

(forrás: Halas TV híradó - 2018.10.05)

Népszerű a Cristina és a Boglárka, csak nincs belőlük elég...

Közepes lett a burgonyatermés országszerte: a hektáronként 25 tonnás termésátlag miatt akár 100 forintot is kérhetnek a magyar étkezési burgonya kilójáért a nagybanin. Az ország évek óta komoly behozatalra szorul a feldolgozatlan és a késztermékből is. A szakember szerint a magyar termelés a környezeti adottságok miatt sem versenyképes, a termés rendszeresen csak a fele a kimagasló francia, német, holland vagy lengyel átlagnak.

>>> Tovább a cikkre (forrás: atv.hu) <<<

Betett a krumplinak az időjárás az idén...

Kevesebb és gyengébb minőségű burgonya termett az idén a szélsőséges időjárási körülmények miatt a hazai termőterületeken – hangzott el a Kiskunhalasi Burgonya Napok szakmai tanácskozásán. Viski József helyettes államtitkár arról beszélt, hogy a kormányzat, különböző támogatási formákkal igyekszik ösztönözni a gazdákat arra, hogy ne hagyjanak fel a burgonyatermesztéssel.

>>> Tovább a cikkre (forrás: baon.hu) <<<

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>> KÉPGALÉRIA (Szakmai Nap) <<<

>>> KÉPGALÉRIA (forrás: agraragazat.hu) <<<

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V. Burgonya Napok hírei - Burgonyás Ételek Főzőversenye

Tóni és barátai győztek a Burgonyás Ételek Főzőversenyén (galéria)

A Sóstó Csárda udvarán rendezték meg szombaton az V. Burgonyás Ételek Főzőversenyét. A szervező Bács Gazda-Coop Kft. Idevárta a térség legjobb főzőmestereit, hogy összemérjék tudásukat. A versenykiírás szerint az árnyas fák alatt olyan menüsorokat kellett összeállítani, amelynek fő alapanyaga a burgonya. A nevezést követően 13 csapat lobbantott lángot a bográcsok és egyéb főzőalkalmatosságok alatt.

>>> Tovább a cikkre (forrás: Halasmédia) <<<

Juhtúrós, rókagombás, darált húsos töltött burgonya győzőtt...

A burgonya fajtabemutató és szakmai előadások mellett könnyedebb programok is várták a hétvégén az V. Kiskunhalasi Burgonya Napokra látogató érdeklődőket a Sóstó Csárda területén, ahol idén is megrendezték a burgonyás ételek főzőversenyét.

>>> Tovább a cikkre (forrás: baon.hu) <<<

(forrás: Halas TV híradó - 2018.10.08)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>>> KÉPGALÉRIA (Főzőveseny) <<<

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------