Celtiane
billant.jpg

celtiane.jpg
 
Érésidő: Korai
Gumó: Hosszúkás-ovális, közepes méretű gumók, sekélyen ülő szemekkel.
Hússzín: sárga
Héjszín: sárga
Felhasználás: Nagyon jó étkezési minőségű, alacsony szárazanyag tartalmú fajta. Főzés utáni elszíneződés nincs. Sütés utáni színeződés: sötét.

Előnyök: A és X vírus valamint fonálféreg (Ro 1-4) rezisztens. Nyugalmi ideje közepes. Belső gumóhibák: rozsdafoltok és üregesedésre nem hajlamos. Varasodásra mérsékelten érzékeny.   A gépi betakarítást megfelelő körültekintéssel kell végezni a burgonya épségének megőrzéséhez.  Fitoftóra elleni védekezés ajánlott. Y vírusra érzékeny.

Főzési típus: A
cegeslogo.jpg