Boglárka
deatk_logo.jpg

boglarka.jpg
 
 
Érésideje: Korai érésű, tenyészideje a cleopátrától 5-6 nappal hosszabb
Gumó: hosszú-ovális alakú
Héjszín: rózsa
Hússzín: világossárga

Felhasználása: kettős hasznosítású burgonyafajta: ”B” főzési típusú étkezési és keményítőipari célra is alkalmas. Konzisztenciája kissé lisztes, íze jó. Keményítő tartalma magasabb (16-17%), mint egyéb korai érésű fajtáknak.

Előnyök: mechanikai behatásokkal szembeni tűrőképessége közepes. Levélsodródás vírussal (plrv), valamint pvy vírus és komplexeivel szemben rezisztens. Lombfitoftórával, sugárgombás varasodással, gombás és baktériumos gumórothadásokkal szemben mérsékelten rezisztens. Leromlásra nem hajlamos.

Főzési típus: B
cegeslogo.jpg