Burgonya ABC
A burgonyafajták csoportosítása főzési típus szerint

Főzési típus: A (A-B)
Főzés után is szilárdan egyben maradó gumó, finom szemcsés textúra. Nem szétfővő.
Felhasználás: burgonyasaláták, hideg konyhai készítmények.
Fajtáink: Accent, Burren, Celtiane, Electra, Esmeralda, Louisana, Nazca, Tornado, Sissi, Surya

Főzési típus: B
Kissé szétfővő, kissé szappanos vagy lisztes konzisztencia, közepesen finom textura.
Felhasználás: vegyes hasznosítású burgonya, hasábburgonya alapanyag.
Fajtáink: Barna, Bikini, Boglárka, Capri, Carnaval, Cristina, Desiree, Frieslander, Malice, Red Sun, Red Valentine, Shannon, Torino, Big Rossa

Főzési típus: C (B-C)
Szétfővő, laza szerkezetű, lisztes, közepesnél nagyobb szemcsézet, száraz porhanyós.
Felhasználás: burgonya püré és pehely előállításra, chips készítésre, burgonyás tészták, gombóc, parázsburgonya, farmerburgonya alapanyagaként
Fajtáink: Blau St. Galler, Bleue De La Manche, Highland Burgundy Red