Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/u927894164/public_html/site/includes/framework.php on line 10
Főoldal

Üdvözöljük a 20 éves Bács Gazda-Coop megújult weboldalán!

 

 


 2016.10.11

III. Burgonyás ételek főzőversenye - Galéria

 

 

Cégünk szervezésében pénteken szakmai napot tartottak a termelők, gazdálkodók, forgalmazók számára. A szombat már a burgonyás ételekről szólt, 14 csapat versenyzett az értékes ajándékokért. 

Idén is Jánoshalmára került a győztest megillető vándolkupa, Tóth Viktor és csapata főzte a zsűri megítélése szerint a legfinomabb krumplis ételt. Második lett a Vári Szabó István Szakközépiskola Öregdiák csapata, harmadik helyen pedig a Vári Ifjak végeztek.

A redezvényre szép számmal érkeztek vidékről – például Makóról is. A finom ételek és házipálinkák igazán jó hangulatot teremtettek a csípős őszi idő ellenére is. A kulturális programokat a Pásztortűz Egyesület szervezte.

 

( forrás: halasinfo.hu )


 

2016.10.08 

 

III. Kiskunhalasi Burgonya Napok - videó

 

A francia nagykövet és az Országgyűlés alelnöke is Halason járt pénteken. Az ország egyik legrangosabb burgonyás szakmai napját rendezték a városban. Termelők, feldolgozók, kutatók vettek részt a programon, a fajták bemutatóján és a szakmai előadásokon, többen külföldről érkeztek, 7-8 ország képviseltette magát.

Hazánkban jelenleg kevés területen termesztenek burgonyát, pedig ez az egyik alapvető élelmiszer. A MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke Jakab István szerint az ilyen fórumok is segíthetik a fellendülést.

Hazai, külföldi, régi és új fajták egy helyen. Harmadik alkalommal ad Halas otthont a több ország részvételével zajló burgonya napoknak. A 20 éves Bács Gazda-Coop a kezdeményező, de sokan álltak még az ügy mellé. Idén a 150 regisztrációval rekordot döntött az érdeklődés.

Franciaország Magyarországi nagykövete Eric Fournier is elfogadta a meghívást, hiszen a mezőgazdasági kapcsolatok is a feladatai közé tartoznak. A burgonyát tekintve Franciaország a második legnagyobb partnere Magyarországnak. A nagykövet elmondta, hogy jó lehetőségeket lát a magyar és francia kapcsolatokra, tapasztalatcserére és együttműködésre. Most is francia termelőkkel érkezett, akik megosztották az érdeklődőkkel a módszereiket.

 

Köszöntőjében Halas polgármestere Fülöp Róbert üdvözölte, hogy ilyen nemzetközi szakmai nap házigazdája lehet a város, valamint bejelentette, hogy folyamatban van a helyi termék védjegy kidolgozása, amit a tervek szerint tavasztól vezetnek be. Ez némi segítség lehet a gazdálkodóknak, termelőknek.

 

 

 

 

( forrás: halasmedia.hu )


 

Bács Gazda-Coop Kft.

e-mail: bacsgazdacoopkft@gmail.com

6400 Kiskunhalas, Harangos tér 9.
Telefon: 06/77-429-433