Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Cereza (Red Sun helyett)

Érési idő: Középkései érésű
Hússzín: Sárga
Héjszín: Piros
Gumóforma: Ovális, Hosszúkás ovális
Származási hely: Hollandia
Főzési típus: A/B
Tárolhatóság: Jó
Szárazanyag tartalom: 18-19%

Felhasználás

Jó minőségű étkezési burgonya.

Előnyök

  • Homogén, szép piros héjú gumókat terem.
  • Ro1-4 fonálféreg rezisztens.
  • Lomb fitoftórára ellenálló.
  • Egyik szülője a Laura.
  • A szokásos nitrogén mennyiség 80%-át igénylő fajta (160kg/ha).
  • Állományba nem ajánlott a nitrogén kései kiszórása, hogy a lombelszáradás természetes folyamatát ne zavarjuk meg.
  • Szárazságtűrő fajta. 

Termesztési tanácsok

  • Y-vírus elleni védekezésként ásványi olaj használata ajánlott a tetvek elszaporodásának megakadályozására. 
  • Gépi szedésre érzékeny fajta.
  • Metribuzin csak kelés előtt ajánlott, állományban történő kijuttatás esetén az alacsonyabb dózist érdemes használni. 
  • Középkései érésű
  • Piros héjú
  • Sárga húsú
  • A/B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom