Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Jelly

Érési idő: Középkései érésű
Hússzín: Sárga
Héjszín: Sárga
Gumóforma: Ovális, Hosszúkás ovális
Származási hely: Németország, Ausztria
Főzési típus: B
Tárolhatóság: Jó

Felhasználás

Általános étkezési felhasználásra, hasábburgonyának is kiváló. 

 

Előnyök

  • Magas rezisztanciát mutat Y-vírusra, Ro1,4 fonálféregre, lombfitoftórára, burgonyavészre, varasodásra.
  • Nagyon bő termő, szép sima sárga héjú burgonyfajta.
  • Szárazságtűrő fajta, babásodásra nem hajlamos, csak szélsőséges körülmények esetén fordulhat elő gumótorzulás. 
  • Nagyon jól tárolható fajta. 

Termesztési tanácsok

  • Deszikkálást kerülni kell, ha a növénynek zöld a lombozata.
  • Metribuzinra nagyon enyhe érzékenységet mutat, preemergensen gond nélkül alkalmazható.  
  • Bár nagy a fitoftóra elleni ellenállása, megelőző kémiai védekezési program ajánlott. 
  • Mechanikai betakarításra enyhén érzékeny.
  • Középkései érésű
  • Sárga héjú
  • Sárga húsú
  • B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom