Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Fleur Bleue (csak 25-35 méretben)

Érési idő: Középkései érésű
Hússzín: Lila
Héjszín: Lila
Gumóforma: Hosszúkás
Származási hely: Franciaország
Főzési típus: A/B
Tárolhatóság: Jó
Szárazanyag tartalom: 19-20%

Felhasználás

A különleges külső többcélú felhasználhatósággal párosul. Magas szárazanyagtartalom miatt alkalmas chips feldolgozásra is. Egészségtudatos fogyasztóknak különösen ajánlott! Kipróbálásra igen ajánlott francia fajta.

Előnyök

  • Nagyszámú, hosszúkás, szabályos formájú gumók jellemzik, sekély szemekkel.
  • Főzés után is megőrzi színét.
  • Fonálféregre (Ro1 és Ro4) rezisztens.
  • Üregesedésre nem fogékony.
  • Hosszú csíranyugalom.
  • Más lila fajtákkal összehasonlítva magasabb ellenálló és termőképesség.

Termesztési tanácsok

  • Lomb és gumó fitoftórára, varasodásra közepesen fogékony.
  • Mechanikai sérülésre közepesen érzékeny.
  • Pa2-3 fonálféregre érzékeny fajta. 
  • Középkései érésű
  • Lila héjú
  • Lila húsú
  • A/B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom