Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Desiree

Érési idő: Középérésű
Hússzín: Világossárga
Héjszín: Piros
Gumóforma: Hosszúkás ovális
Származási hely: Dánia, Franciaország, Székelyföld
Főzési típus: B
Tárolhatóság: Jó
Szárazanyag tartalom: 21%+

Felhasználás

Általános konyhai felhasználásra, főzési és sütési célokra egyaránt kitűnően alkalmas, illetve pürésítésre is megfelelő.

Előnyök

  • Magyarországon az egyik legismertebb fajta.
  • Nagyon jól ellenálló a burgonya Y-vírussal és a poros varasodással szemben
  • Jól tűri a szárazságot.
  • A mechanikai behatásokat jól tűri.
  • Nagyon jó alkalmazkodóképessége és fiziológiai stabilitása is hozzájárult a széles körű elterjedéséhez.

Termesztési tanácsok

  • Fonálféregre (Ro1 és Pa2-3) érzékeny fajta. 
  • Enyhén érzékeny a TRV (dohánycsörgő vírus) és PMTV (burgonya moptop vírus) betegségekre. 
  • Középérésű
  • Piros héjú
  • Világossárga húsú
  • B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom