Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Fajtáink
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Partnereink
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Fajtáink
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Partnereink
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Memphis

Hússzín: Világossárga
Héjszín: Piros
Gumóforma: Hosszúkás ovális
Főzési típus: A/B
Érési idő: Középkorai érésű
Tárolhatóság: Jó
Származási hely: Hollandia
Szárazanyag tartalom: 18-19%
Készlet: ELŐRENDELÉS
Szaporítási fok: E

Felhasználás

Jó minőségű étkezési burgonya.

Előnyök

  • Nagy méretű gumókat terem, jó hozamú fajta. 
  • Szárazságtoleráns. 
  • Másodvetésre is alkalmas.
  • Előhajtatva nagyon szép, piacos primőrburgonya állítható elő belőle.

Termesztési tanácsok

  • Lomb fitoftórára fogékony!
  • Túl hideg talajba ültetve babásodásra hajlamos lehet. 
  • Kezdetben lassú lombfejlődés tapasztalható, ami később felgyorsul. 

hzpc

 
 
 
 
 
  • Középkorai érésű
  • Piros héjú
  • Világossárga húsú
  • A/B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2025 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom