Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Frieslander

Érési idő: Igen korai érésű
Hússzín: Világossárga
Héjszín: Sárga
Gumóforma: Ovális
Származási hely: Hollandia
Főzési típus: A/B
Tárolhatóság: Jó
Szárazanyag tartalom: 20-21%

Felhasználás

Kimondottan finom ízű, sütésre-főzésre egyaránt kiválóan alkalmas.

Előnyök

  • Az egyik legfinomabb burgonyafajta!
  • Főzés után nem színeződik el.
  • Szárazságtűrése jó.
  • A gyors, korai növekedésnek köszönhetően jó minőségű, közepes-nagy méretű gumók.
  • Magas terméshozam nagyon rövid idő alatt.
  • Nem hajlamos a babásodásra, a torz gumók képzésére.
  • Jól tűri a gépi betakarítást és a manipulációt.
  • A levelek fitoftórával szembeni ellenálló képessége közepes, a gumó fitoftórával szembeni ellenállása jó.

Termesztési tanácsok

  • Metribuzin (Sencor 70 WG, Metripaz 70 WG) hatóanyaggal szemben érzékeny.
  • Szerves trágyázás késleltetheti a gumó érést.
  • A lomb könnyen törik, ezért érzékeny a lomb fitoftórára. .
  • Igen korai érésű
  • Sárga héjú
  • Világossárga húsú
  • A/B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom