Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Fajtáink
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Partnereink
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Fajtáink
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Partnereink
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Louisana

Hússzín: Sárga
Héjszín: Sárga
Gumóforma: Hosszúkás ovális
Főzési típus: A/B
Érési idő: Igen korai érésű
Tárolhatóság: Kiváló
Származási hely: Franciaország
Szárazanyag tartalom: -18%
Készlet: ELŐRENDELÉS
Szaporítási fok: A

Felhasználás

Nagyon jó étkezési minőségű, ezért sütni és főzni egyaránt alkalmas.

Előnyök

  • Poros varasodás és fonálféreg (Globodera rostochiensis RO1-4) rezisztens.
  • Korai primőr piacra kiváló.
  • Nyugalmi ideje rövid, de jellemzően januárig biztonsággal jól tárolható.

Termesztési tanácsok

  • Levél fitoftóra elleni védekezés szükséges.
  • Ültetés az átlagosnál mélyebbre javasolt a gumózöldülés megelőzése miatt.
  • Betakarítás előtt a szárzúzás vagy deszikkálás ajánlott.
  • A betakarítás a deszikkálás után 15 nappal kezdhető a héj megfelelő érésének eléréséhez.
  • A gépi betakarítást megfelelő körültekintéssel kell végezni a burgonya épségének megőrzéséhez.

 

siac

 
 
 
 
 
 
  • Igen korai érésű
  • Sárga héjú
  • Sárga húsú
  • A/B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2025 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom