Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Home
  • Topical
    • About us
    • News
    • Calendar
  • Varieties
  • Knowledge base
    • Cooking types
    • Seed cost
    • Seed needs
    • Jerusalem artichoke
    • RUCIP
  • Gallery
    • Videos
    • Pictures
  • Contact
    • Wholesale
    • Retail
    • Company Info
  • Webshop
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Home
  • Topical
    • About us
    • News
    • Calendar
  • Varieties
  • Knowledge base
    • Cooking types
    • Seed cost
    • Seed needs
    • Jerusalem artichoke
    • RUCIP
  • Gallery
    • Videos
    • Pictures
  • Contact
    • Wholesale
    • Retail
    • Company Info
  • Webshop
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Search potato

Back

Bigrossa (Camel,Dirosso helyett)

Maturity: Medium early
Flesh colour: Yellow
Skin colour: Red
Shape: Oval, Oval - long oval
Country of origin: Germany
Cooking type: B
Storability: Good

Felhasználás

Nagy gumókat terem, általános konyhai felhasználásra ajánlott fajta. 

Előnyök

  • Metrizubinra nem érzékeny fajta. 
  • Nagyon jól hasznosítja a nitrogént,120-130 kg/ha elég a fajtának.
  • Jó rezisztanciát mutat az Ro1-4 fonálféregre, Y-vírusra, levélsodró vírusra, fekete lábúságra, varasodásra, fitoftórára.

Termesztési tanácsok

  • Szokásosnál mélyebbre ajánlott ültetni, hideg és nedves földbe való ültetés esetén kevesebb kötést tud hozni.
  • A héjképződést ajánlott ellenőrizni felszedés előtt, mert a kiszórt nitrogén függvényében ez lassabb lehet. 
  • Mechanikai felszedést körültekintően kell végezni. 
  • Bár fitoftórára jó rezisztanciát mutat, rutin védekezés ajánlott. 
  • Medium early maturation
  • Red skin
  • Yellow flesh
  • Type B cooking

Back

Cooking type:
A (A/B)

Features

Potatoes with fine-textured flesh, not disintegrating during cooking.

Use

Salads, buffet meals.

Our varieties

Accent, Celtiane, Cherie, Esmeralda, Frieslander, Louisana, Surya

Cooking types
B (B/A)

Features

Potatoes with rather fine-textured flesh, little floury, and slightly disintegrating during cooking.

Use

Mixed useage, french fries.

Our varieties

Barna, Bellarosa, Burren, Cristina, Desiree, Red Fantasy, Romanze

Cooking type:
C (B/C)

Features

Potatoes with floury flesh, dry, coarse and rather disintegrating during cooking.

Use

Mashed potato, chips/crisps, potato dough, potato dumplings, steak potato.

Our varieties

Agria, Infinity, Sunset
  • Cookie policy
  • Impress
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
This website uses cookies to enhance browsing experience and provide additional functionality.
Learn more
Accept