Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Bigrossa (Camel,Dirosso helyett)

Érési idő: Középkorai érésű
Hússzín: Sárga
Héjszín: Piros
Gumóforma: Ovális, Hosszúkás ovális
Származási hely: Németország
Főzési típus: B
Tárolhatóság: Jó

Felhasználás

Nagy gumókat terem, általános konyhai felhasználásra ajánlott fajta. 

Előnyök

  • Metrizubinra nem érzékeny fajta. 
  • Nagyon jól hasznosítja a nitrogént,120-130 kg/ha elég a fajtának.
  • Jó rezisztanciát mutat az Ro1-4 fonálféregre, Y-vírusra, levélsodró vírusra, fekete lábúságra, varasodásra, fitoftórára.

Termesztési tanácsok

  • Szokásosnál mélyebbre ajánlott ültetni, hideg és nedves földbe való ültetés esetén kevesebb kötést tud hozni.
  • A héjképződést ajánlott ellenőrizni felszedés előtt, mert a kiszórt nitrogén függvényében ez lassabb lehet. 
  • Mechanikai felszedést körültekintően kell végezni. 
  • Bár fitoftórára jó rezisztanciát mutat, rutin védekezés ajánlott. 
  • Középkorai érésű
  • Piros héjú
  • Sárga húsú
  • B típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom