Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar
  • English (UK)
  • Magyar

Bács Gazda-Coop Kft.

Bács Gazda-Coop Kft.
  • Kezdőlap
  • Aktuális
    • Rólunk
    • Hírek
    • Eseménytár
  • Fajtáink
  • Tudástár
    • Burgonya ABC
    • Burgonya gumóköltség
    • Vetőmagszükséglet
    • Csicsóka ismertető
    • RUCIP
  • Média
    • Videók
    • Galéria
  • Kapcsolat
    • Nagykereskedelem
    • Kiskereskedelem
    • Cégadatok
  • Webáruház
  • English (UK)
  • Magyar

Burgonya kereső

Vissza

Hind

Érési idő: Középérésű
Hússzín: Világossárga
Héjszín: Sárga
Gumóforma: Hosszúkás ovális
Származási hely: Hollandia
Főzési típus: B/C
Tárolhatóság: Jó
Szárazanyag tartalom: 20-21%

Felhasználás

Egyforma, nagyméretű gumói miatt általános célú felhasználásra tökéletes.

Előnyök

  • Nagyhozamú, egyforma, nagyméretű gumókat hoz.
  • Vasfoltossággal szemben ellenálló.
  • Babásodásra nem hajlamos.
  • Közepesen ellenáll mechanikai sérüléseknek.
  • Szárazságtűrő fajta.
  • Az átlagnál kevesebb nitrogént igényel (150-170kg/ha - 2/3-át vetés előtt, a többit ha szükséges akkor kelés után)

Termesztési tanácsok

  • Varasodás elkerülése érdekében a gumóképződés idején a megfelelő öntözésről gondoskodni kell.
  • Fitoftóra elleni védekezés ajánlott, mert a fajta enyhén érzékeny rá.
  • A fajta érzékeny a szélre, ezért szélcsendes területekre ajánlott ültetni. 
  • Középérésű
  • Sárga héjú
  • Világossárga húsú
  • B/C típusú főzés

Vissza

A (A/B)
főzési típus

Jellemzők

A gumó főzés után is egyben marad. A burgonya textúrája finomszemcsés.

Alkalmasság

Burgonyasaláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonyaételek tökéletes alapanyaga

B (B/A)
főzési típus

Jellemzők

A gumó kissé szétfőhet, anyagszerkezete kicsit lisztessé, szappanossá válhat. A burgonya textúrája közepesen finomszemcsés.

Alkalmasság

Vegyes hasznosítású étkezési burgonya, hasábkrumplinak tökéletes alapanyag.

C (B/C)
főzési típus

Jellemzők

A gumó teljesen szétfőhet. Anyagszerkezete laza, könnyen szárazzá, porhanyóssá válhat. Textúrája közepesnél nagyobb szemcsés.

Alkalmasság

Krumplipüré, pehely, chips és burgonyás tészták tökéletes alapanyaga.
  • Sütikezelési tájékoztató
  • Impresszum
Copyright © 2023 Bács Gazda-Coop
Ez a weboldal cookie-kat használ a böngészési élmény fokozásához és további funkciókhoz.
Bővebben
Elfogadom